Kategórie receptov
Moravský vrabec s červenou kapustou
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
9 g
Čas prípravy
80 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Bôčik aj mäso nakrájame na kúsky, vložíme do pekáča, mierne osolíme, posypeme rascou, cibuľou nakrájanou na plátky, cesnakom posekaným nadrobno, podlejeme trochou vody a upečieme domäkka pri občasnom prelievaní výpekom a podlievaní vodou. Upečené mäso vyberieme, výpek vydusíme na tuk, poprášime múkou, opražíme, rozriedime vodou, rozmiešame a vzniknutú šťavu varíme aspoň 20 minút. Ku koncu varu ju dosolíme a nakoniec precedíme a krátko prevaríme.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
10 g
Cibuľa voľná
80 g
Kapusta biele
400 g
Cesnak
8 g
Bravčové pliecko
250 g
Bravčový bôčik
250 g
Rasca
1 g