Kategórie receptov
Pikantný bôčik na horčici
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
6 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mäso nakrájame na plátky hrubé asi 4 cm. Osolíme a okoreníme. Marinádu zmiešame a všetky prísady spojíme. Zriedime troškou nálevu z paprík alebo z baraních rohov. Mäso v marináde obalíme a necháme čo najdlhšie odležať, najmenej 2 hodiny. Po odležaní zľahka obalíme v múke a opečieme sprudka na oleji. Do pekáčika dáme nakrájanú cibuľu nahrubo a asi 3 lyžice naložených paprík alebo päť baraních rohov. Na to položíme mäso. Do výpeku pridáme trochu vody alebo nálevu a zvyšok marinády. Mäso podlejeme a prikryté pečieme asi 1 hodinu domäkka. Počas pečenia podlievame horúcou vodou a výpekom. Vhodná príloha – ryža, zemiaky alebo chlieb.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
15 g
Horčica plnotučná Kráľovská 350 g
15 g
Horčica kremžská 450 g
15 g
Cibuľa voľná
80 g
Cesnak
5 g
Cukor kryštál
3 g
Bravčový bôčik
1000 g
Olej slnečnicový
20 g
Mleté čierne korenie
4 g
Rasca
3 g
Paprika sladká mletá
5 g
Grilovacie korenie
5 g
Beraní rohy
50 g