Kategórie receptov
Kurací špíc v tvarôžkovej omáčke
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
16 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Kuracie prsia a zeleninu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a necháme chvíľku odstáť. Kocky potom napicháme na špic – špáradlo a prudko opražíme 1 až 2 minúty z každej strany na panvici a necháme dusiť. Pripravíme si tvarôžky, ktoré popučíme alebo pomelieme, zalejeme smotanou, osolíme, okoreníme a podľa potreby zahustíme múkou. Hotové mäso polejeme tvarožkovou omáčkou.
Vytlačiť recept (PDF)Olomoucké tvarôžky Malé 100 g
400 g
Cibuľa voľná
100 g
Cuketa
150 g
Paprika červená
100 g
Paprika zelená
100 g
Kuracie mäso
500 g
Olivový olej
20 g
Pohánková múka hladká 500 g
15 g
Jedlá soľ
2 g
Podravka NATUR na zlaté kurča 25 g
10 g
RAJO Laktofree smotana na šľahanie 30% 200 ml
400 g