Kategórie receptov
Ryža s morčacím mäsom a krevetami
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
4 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Na panvici rozohrejte olivový olej a do zlatista na ňom opečte nakrájané morčacie prsia. Po dopečení ich vyberte a odložte na tanier. Na tom istom oleji opražte nakrájanú cibuľu, do zlatista. Cibuľu opekáme približne 30 minút kvôli zvýrazneniu chuti. Očistite krevety, ale šťavu z nich zachovajte. Po dosmažení cibule, pridajte do panvice podrvené zelené korenie, nasekaný cesnak (1 hlava) soľ. Pridajte morčacie prsia, šťavu z kreviet a ryžu. Duste približne 1 minútu a potom pridajte kurací vývar. Varte na miernom ohni 15 minút, pridajte krevety a poduste ešte 2-3 minúty. Ryžu ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Vytlačiť recept (PDF)
AT Jazmínová ryža 1 000 g
400 g
Cibuľa voľná
80 g
Cesnak
20 g
Morčacie mäso
300 g
Olivový olej
100 g
Krevety obielené
300 g
Pitná voda nesýtená
1500 g
Mleté čierne korenie
2 g
Petržlenová vňať
4 g
Paprika sladká mletá
5 g
Kuracie bujón
10 g