Jarná polievka minestrone s bylinkovým pestom
Postup prípravy
Pripravíme si pesto: 3 lístky bazalky, 3 vetvičky čerstvého koriandra, pol zväzku zeleného petržlenu, 100 ml oleja, 1 cesnak, 1 g soli, 5 g orechov rozmixujeme tyčovým mixérom, najskôr dáme len štvrtinu oleja. Postupne olej prilievame, aby pesto malo krémovú konzistenciu. Strúhaný syr (40 g) pridáme až nakoniec. 2 malé mrkvy olúpeme a nakrájame na asi 1 cm veľké kocky. 80 g malých šampiňónov prekrojíme napoly. 3 jarné cibuľky očistíme a nakrájame na asi 1 cm široké kolieska. 100 g hrášku rozmrazíme. 8 reďkoviek očistíme a nakrájame na 1 cm veľké kocky. 1,5 litra čistého vývaru s bujónom uvaríme s paradajkovým pretlakom. Pridáme mrkvu a šampiňóny a varíme na strednom plameni asi 3 minúty. Pridáme zvyšok zeleniny a varíme ďalšie 2 minúty. 200 g polievkových rezancov uvaríme podľa návodu, scedíme a necháme odkvapkať. Vložíme do polievky minestrone a pridáme ½ polievkovej lyžice citrónovej kôry. Zamiešame. Minestrone plníme do misiek a ozdobíme lyžičkou pesta.
Vytlačiť recept (PDF)