Kategórie receptov
Zeleninová polievka s krevetami
Počet ingrediencií
17
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
25 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Umytý karfiol rozdelíme na ružičky a olúpané zemiaky nakrájame na kocky. Dáme variť vodu, pridáme soľ, cukor, karfiol, zemiaky, reďkovky, fazuľové struky, mrkvu a hrášok. Zeleninu varíme na miernom ohni asi 10 minút. Pridáme krevetky a ešte chvíľu povaríme. Zeleninu aj krevetky precedíme a časť vývaru ponecháme. Na masle krátko osmažíme múku, pridáme mlieko, prísadu Podravka, polovicu smotany a všetko dohromady povaríme asi 5 minút. Pridáme varenú zeleninu s krevetkami a varíme ešte asi 5 minút. Nádobu s horúcou polievkou stiahneme z ohňa, primiešame žĺtky zmiešané so zvyšnou smotanou a s 2 – 3 lyžicami polievky. Polievku posypeme nasekaným kôprom a podávame.
Vytlačiť recept (PDF)
KRUPICA bezgluténová 500 g
25 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
500 g
Zemiaky
300 g
Mrkva
75 g
Karfiol
350 g
Reďkovky
50 g
Kôpor
10 g
Krevety obielené
200 g
Pitná voda nesýtená
1500 g
Cukor kryštál
10 g
Sterilizovaný hrášok
75 g
Smotana na šľahanie
200 g
Maslo
50 g
Žítok
56 g
Zeleninový bujón
20 g
Zelené fazuľové struky
200 g