Kategórie receptov
Olivový chlieb
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
37 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Vo väčšej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
Pridáme mlieko, rozmiešané 4 vajcia, olej, horčicu a miešame, až kým nebude cesto hladké.
Potom do cesta vmiešame nastrúhaný syr, celé sušené paradajky a na plátky nakrájané olivy.
Cesto vylejeme do formy na chlebík, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.
Olivový chlieb bez lepku pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 °C približne 40 minút.
Po dopečení ho necháme najprv niekoľko minút chladnúť vo forme, potom ho opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.
Chlebík podávame na raňajky alebo ako prílohu ku grilovačkám, mäsovým jedlám alebo studeným misiam.
Vytlačiť recept (PDF)PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
250 g
Horčica kremžská Kráľovská 350 g
5 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
100 g
Olivy zelené
30 g
Olej slnečnicový
100 g
Vajcia
200 g
Sóda bikarbóna 15 g
4 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
4 g
Sušené paradajky
20 g
Eidam 30%
80 g