Kategórie receptov
Tuniakové muffiny
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
2 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Rúru predhrejeme na 200 °C. Formičky na muffiny vymažeme maslom a vložíme do chladničky. Tuniaka necháme odkvapkať na sitku. Goudu nahrubo nastrúhame. Cuketu olúpeme, prepolíme a lyžičkou vyškrabeme semienka. Dužinu z cukety, papriku a cibuľu nakrájame na kocky. Lístky kôpru nasekáme najemno. Tuniaka roztlačíme vidličkou a premiešame so syrom, cuketou, paprikou, kôprom, cibuľou, vajcom a čerstvým syrom. Osolíme, okoreníme a ochutíme mletou paprikou. Tuniakovú hmotu naplníme do formičiek a pečieme asi 30 minút. Podávame teplé alebo studené.
Vytlačiť recept (PDF)
Gazda ovčí syr prírodný 160 g
10 g
TEKOVSKÝ SALÁMOVÝ SYR BLOK ÚDENÝ/NEÚDENÝ 200 g
50 g
Cibuľa voľná
40 g
Cuketa
150 g
Paprika červená
50 g
Kôpor
5 g
Vajcia
50 g
Mleté čierne korenie
3 g
Maslo
10 g
Paprika sladká mletá
3 g
Tuniak vo vlastnej šťave 240 g (3x80 g)
160 g