Kategórie receptov
Šalát z cukety s jablkom a mrkvou
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
12 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mrkvy olúpeme a nakrájame na tenké prúžky. Z jabĺk vyberieme jadrovníky a nakrájame na tenké plátky. Cukety umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Kapustu nastrúhame na strúhadle. Cibuľu olúpeme, rozpolíme a nakrájame na tenké prúžky. Všetko dáme do misy, osolíme a okoreníme. Dresing: jogurt, balzamikový ocot, olej, horčica, med a podľa chuti Podravka. Premiešame. Servírujeme na tanieri s dresingom a ozdobíme mätou a bazalkou.
Vytlačiť recept (PDF)
Horčica Plnotučná 550 g
5 g
Elinas jogurt gréckeho typu biely 150 g
100 g
Mrkva
80 g
Cibuľa voľná
40 g
Cuketa
80 g
Kapusta biele
300 g
Mäta pieporná
5 g
Bazalka čerstvá
5 g
Jablká červená
80 g
Olivový olej
20 g
Med včelí kvetový
5 g
Mleté čierne korenie
3 g
Ocot Balsamico
20 g