Kategórie receptov
Černicový nákyp s mangom
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
12
Sacharidy na jednu porciu
15 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V mise zmiešame 6 vajec s 50 g cukru, mliekom a smotanou. Struk pozdĺžne rozrežeme, dužinu tupou stranou noža vyškrabneme a pridáme do zmesi. Pridáme mleté mandle so škrobom a metličkou vymiešame dohladka. Černice umyjeme. Mango olúpeme a nakrájame na kúsky. Formu vymastíme maslom (30 g), na dno rovnomerne nanesieme černice, kúsky manga a zalejeme náplňou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 50 minút. Nákyp posypeme práškovým cukrom a podávame ešte teplý.
Vytlačiť recept (PDF)
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g
Mango
300 g
Černice čerstvé
300 g
Cukor múčka
10 g
Cukor kryštál
50 g
Vajcia
300 g
Smotana na šľahanie
250 g
Maslo
30 g
Rezistentný škrob
10 g