Kategórie receptov
Graffe
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
20
Sacharidy na jednu porciu
22 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme cez pučidlo. Kvasnice rozdrobíme vo vermute (1 pohár) a v miske zmiešame zemiaky s ostatnými ingredienciami, kým nedosiahneme hladkú a jednoliatu hmotu. Z kúskov cesta vytvarujeme valčeky dlhé asi 5 cm, a konce každého z nich prekrížime (ako mašlička). Necháme nakysnúť, aby sa ich objem zdvojnásobil. Postupne ich vypražíme v dostatočnom množstve horúceho oleja dozlata z oboch strán. Posypeme práškovým cukrom a podávame.
Vytlačiť recept (PDF)Droždie 42 g
15 g
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
400 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
80 g
Zemiaky
250 g
Cukor múčka
20 g
Cukor kryštál
25 g
Olej repkový
30 g
Vajcia
100 g
Vanilkový cukor
12 g
Citrónová kôra
2 g
Jedlá soľ
0.5 g