Jablkovo-škoricové rolky
Postup prípravy
Jablká (2 ks) si olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Na panvicu si dáme vodu, citrónovú šťavu, lyžicu (trstinového) cukru, kukuričný škrob (1 ČL) a lyžičku škorice. Pridáme aj nakrájané jablká a dáme na platňu. Jablká dusíme do tej chvíle, než sa nám tekutina zredukuje a jablká zmäknú. Medzitým si orežeme zo všetkých strán chlieb (15 krajce) a rozvaľkáme ho valčekom, aby nám vznikla placka. V miske si zmiešame (trstinový) cukor (50 g) a lyžičku škorice. Hotovú jablčnú zmes necháme vychladnúť. Rozvaľkaný chlieb naplníme touto zmesou a zarolujeme. Rolky upevníme dvoma špáradlami, potrieme zo všetkých strán maslom a pomocou lyžice každú rolku posypeme zo všetkých strán cukrom so škoricou. Hotové rolky naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme cca 15 minút na 175 stupňov.
Vytlačiť recept (PDF)