Kategórie receptov
Tvarohové knedličky v marhuľovej omáčke
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
61 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Najskôr urobíme omáčku. Marhule umyjeme, vykôstkujeme a nakrájame na kúsky. Podlejeme troškou vody, pridáme cukry (vanilkový a lyžicu kryštálu) a dusíme domäkka. Mäkké marhule rozmixujeme ponorným mixérom. Rozmiešame 1 lyžicu pudingu v 30 ml vody a vlejeme do marhúľ. Povaríme ešte 1 – 2 minútky. Z tvarohu, múky, vajca, masla, soli a 1 lyžice pudingu spracujeme hladké cesto. Urobíme valček a nakrájame na rovnaké kúsky. Utvoríme guľku veľkosti asi pingpongovej loptičky. Vhadzujeme do vriacej osolenej vody a varíme, kým nevyplávajú. Uvarené knedličky ihneď podávame s omáčkou, ktorú necháme vychladiť alebo ju môžeme podávať teplú. Posypeme škoricou, cukrom a zdobíme mätou.
Vytlačiť recept (PDF)
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
250 g
Mäta pieporná
5 g
Marhule
500 g
Pitná voda nesýtená
50 g
Cukor múčka
40 g
Cukor kryštál
10 g
Vajcia
50 g
Maslo
20 g
Vanilkový cukor
20 g
Škorica mletá
8 g
Puding aróma Vanilka bezgluténový 38 g
20 g
Jedlá soľ
1 g