Kategórie receptov
Chrumkavé zemiakové placky s majonézovou omáčkou
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
40 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Umyté zemiaky očistíme, nastrúhame a vytlačíme z nich šťavu. Pridáme jedno celé vajce, mlieko, strúhanku a pretlačený cesnak (5 strúčikov). Dochutíme podľa chuti soľou, čiernym mletým korením a majoránkou. Z oboch strán opečieme na bravčovej masti dochrumkava a pred podávaním necháme odkvapkať od masti na papierovom obrúsku. Servírujeme s nakrájanou uhorkou a dozdobíme majonézovou omáčkou a čerstvou cibuľkou.
Vytlačiť recept (PDF)STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
50 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
100 g
Vegan Mayo 250 g
50 g
Zemiaky
700 g
Uhorka hadovka
100 g
Cesnak
5 g
Cibuľka jarná
30 g
Sadlo
30 g
Vajcia
50 g
Mleté čierne korenie
1.5 g
Majoránka sušená
2 g